Ik heb de gelegenheid gehad om deel te nemen aan een wedstrijd in dubbele sulky en ik heb er zeker geen spijt van gehad. Integendeel, ik denk dat deze wedstrijd tot op vandaag mijn beste herinnering aan de paardenrennen is in een loopbaan die nochtans daarrond draaide… Ongetwijfeld ook omdat ik het geluk had als eerste over de aankomstlijn te gaan. Maar niet alleen daarom! Als  “passagier” kan je de wedstrijd heel intens beleven, van binnenuit, en alle nuances ervan begrijpen. Je voelt de spanning maar ook de inspanningen van de paarden en de concentratie van de pikeurs. En dan is er die ongelooflijke adrenalinestoot wanneer je aan de laatste rechte lijn begint. De spanning van die laatste meters. En de vreugde na de inspanning.  Moet je zeker doen of opnieuw doen … ook zonder overwinning!

De Hippodrome de Wallonie | Mons biedt een unieke gelegenheid om zakelijke contacten te ontvangen in een aangenaam en ontspannen kader. Voor de meeste aanwezigen is het een unieke kans om het milieu van de paardenrennen te ontdekken. We konden deelnemen aan de wedstrijden en het wedden uitproberen. . Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de sfeer van de avond. Een aanrader, zowel voor personeelsfeesten als voor evenementen met klanten!

Wij werden een avond lang ondergedompeld in een onbekend universum vol passie, hoop en overwinning. Dankzij het attente onthaal en de verschafte informatie werden wij, nieuwelingen, al snel omgevormd tot professionals. We gingen helemaal in de sfeer op, wilden ons spaargeld aanvullen, en kregen ter plekke enkele adrenalinestoten… Het was een royaal welkom met een uitstekende cateringservice. Kortom, een avond die we niet zullen vergeten. Want we zeggen allemaal: we komen terug !

Voor de bijeenkomst voor het vijfjarige bestaan van onze associatie hebben we gekozen…. gewed voor de Hippodrome de Wallonie. Ondanks de hindernissen die bij het organiseren van elke evenement overwonnen moeten worden, liepen we weinig risico gezien enerzijds de goede “resultaten” die bij vorige edities bereikt werden en anderzijds de “uitstekende conditie” van de Hippodroom zelf! En het is dan ook geen verrassing – behalve dan de verrassing van de bevestiging — dat deze weddenschap gewonnen werd en het bovendien zonnig was! De 65 leden zijn opgetogen en enthousiast naar huis vertrokken na deze fantastisch leuke dag met aangenaam weerzien en spannende ontdekkingen van de lekkernijen en van de wereld van de paardenrennen en de weddenschappen: een erg gewaardeerde inleidende uitleg, een aperitief en gerechten van uitstekende kwaliteit die efficiënt en snel opgediend werden, het plezier van de weddenschappen, waar bepaalde familieverwantschappen aan het licht kwamen, want passie en flair samen… dat creëert een zeer aangenaam, vermakelijk familiegevoel! Kortom, alle leden houden een aangename herinnering over aan de dag die ze op de Hippodrome de Wallonie doorgebracht hebben en de oudsten voegen aan de hippodromen die ze in hun jeugd gekend hebben (Dilbeek, Oostende, Sterrebeek,…) graag de hippodroom van Mons-Ghlin toe!

Als evenementcoördinator voor BNI Mons Premium heb ik de gelegenheid gehad een netwerkevenement te organiseren in de Hippodrome de Wallonie. Ten eerste wil ik graag Agnès Goffin bedanken die een grote hulp geweest is voor de organisatie van deze avond. Tijdens de avond hebben 100 ondernemers uit de streek het uitzonderlijke kader van de Hippodroom kunnen ontdekken. De avond draaide rond drie belangrijke momenten: een rondleiding in de hippodroom, catering en open Bar, en uiteindelijk een initiatie in de paardenwedden met de mogelijkheid om op de rennen te wedden dankzij de tickets die in de inkomprijs inbegrepen waren. Dit evenement was werkelijk een groot succes voor onze business club met bovendien enkele mooie winsten voor sommige deelnemers. Een evenement om minstens een keer per jaar te herhalen !