De notering van een paard

De wet van vraag en aanbod

De notering van een paard (of de verwachte opbrengst) toont de paarden waar het meest op gewed wordt door de spelers. Dit wordt berekend op basis van de hoeveelheid inzetten voor elk paard. Bij elke draf- of galopren krijgen de paarden een notering die de verwachte opbrengt uitdrukt voor een inzet van 1 euro tegen alle inzetten samen bij PMU (Pari Mutuel Urbain) en PMH (Pari Mutuel Hippodrome).
De notering van een paard waarop veel ingezet wordt zakt. Het wordt een favoriet (met grotere kans om te winnen maar met een lagere opbrengst). Bijvoorbeeld: u heeft 2 euro “winnend” ingezet met een notering van 2 tegen 1. Als het paard als eerste aankomt, wint u 4 euro.
De notering van een paard waarop weinig ingezet wordt stijgt. Het wordt een outsider (met kleinere kans om te winnen maar een grotere opbrengst). Bijvoorbeeld: u heeft 2 euro “winnend” ingezet op een outsider met een notering van 25 tegen 1. Als het paard als eerste aankomt, wint u 50 euro.

Het programma van de rennen

Beter spelen dankzij grondige voorbereiding!

Het programma van de paardenrennen is beschikbaar in een krant aan de inkomst van de hippodroom. Deze krant kost 2 euro. Op onze website kan echter ook een versie gratis gedownload worden.
Lees het programma van de rennen grondig want het geeft u veel nuttige informatie om de rennen goed te volgen en te begrijpen (discipline, afstand, deelnemers, prijzenpot, vertrekuren, recente prestaties,…)

De inzet

Wedden voor 3€!

U heeft de paarden bekeken, de noteringen bestudeerd, het programma doorgelezen en raad gevraagd. Nu moet u enkel nog wedden. De minimum inzet op de Hippodroom is 3 €!
N.B.: De toeschouwers hebben ongeveer 30 minuten tussen elke koers om in te zetten.