Voorzieningen voor paardensport

Een internationaal gerenommeerde site!

De Hippodrome de Wallonie|Mons heeft er altijd naar gestreefd om de volledige paardenbranche te vertegenwoordigen. De site kan daarom gehuurd worden voor elk paardenevenement, of het nu lokaal, regionaal, nationaal of internationaal is. Onze hippodroom heeft bijvoorbeeld reeds verschillende jaren op rij de internationale 4* jumpingwedstrijden georganiseerd en ook de wereldkampioenschappen voor Pony Mounted Games in 2018.

De pistes

* Een drafpiste in Mouen-zand van 1083 m
* Een galoppiste van vezelzand van 1345 m
* Presentatiering in zand
* Een centrale buitenpiste in vezelzand van 160 m x 80 m
* Buitenpiste in vezelzand van 80 m x 40 m
* Een grote overdekte manege in vezelzand van 65 m x 25 m
* Een kleine overdekte manege in vezelzand van 40 m x 20 m

Zin om onze infrastructuur te huren?

De stallen

* 100 boxen
* 24 stallen
* 5 douches
* 2 antidoping boxen
* 1 lokaal voor de dierenarts
* 1 lokaal voor de commissarissen
* 1 parkeerplaats voor vrachtwagens ( > 100 plaatsen)
* 1 parkeerplaats voor auto’s ( > 750 plaatsen )

Onthaalinfrastructuur

De tribune van de Hippodroom is de ideale plaats om de rennen op een aangename manier te kunnen volgen. Ze is drie niveaus hoog en biedt een panoramisch uitzicht op de volledige site. De tribune heeft airconditioning, wifi en is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Ze is uitgerust met tv-schermen om het verloop van de rennen tot in het kleinste detail te kunnen volgen.
Op de eerste verdieping bevinden zich: de ruimte voor de weddenschappen, de tribunes, twee bars, een ruimte voor kinderen, en een VIP-zone bij de aankomstlijn. Onthaalcapaciteit: >1000 personen.
Op de tweede verdieping ontvangen Maureen en Patrick en hun team u tijdens koersdagen in hun Brasserie. U kan dus gemakkelijk iets eten terwijl u de magische gebeurtenissen van de rennen blijft volgen. Onthaalcapaciteit: > 250 personen.

Zij hebben onze infrastructuur gehuurd